Potápi Árpád János

BonyhádPerczel utca 13.2. választókerület
2014 Oct. 7 16:12

Áldozathozatal kell a szabadsághoz

Potápi Árpád János szerint a romániai magyarok áldozathozatala, Kelemen Hunor szerint pedig a román–magyar párbeszéd és az előítéletek lebontása vezethet el az aradi vértanúk által megálmodott szabadsághoz.

Áldozathozatal kell a szabadsághoz


A két politikus Aradon, a 13 vértanú tábornok emlékére állított Szabadság-szobor mellett mondott beszédet a nemzeti gyásznapon.

A magyar kormány nevében felszólaló Potápi Árpád János, a miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kijelentette, ma sem teljes a szabadság, amelyért a tábornokok harcoltak. A szabadság ugyanis azt is jelentené, hogy "használhatjuk anyanyelvünket, hogy leírhatjuk vele köztereink és településeink nevét, hogy restrikciók, hatósági zaklatások nélkül használhatjuk nemzeti jelképeinket, a magyar vagy a székely zászlót" – vélte az államtitkár.

Áldozathozatal kell a szabadsághoz


Szerinte a szabadság azt is jelentené, hogy a közösség maga rendelkezik a megtermelt javakkal, és maga dönt a közösséget érintő alapvető kérdésekben.

Megjegyezte, az aradi tizenhármak, "nem az apró lépések politikáját, nem a fontolva haladást és a rossz kompromisszumok szegélyezte könnyebb utat választották", képesek voltak a legvégsőkig elmenni.

Forrás: MTI
Fotók: Czeglédi Zsolt MTI

Potápi Árpád János

Bonyhád, Perczel utca 13.
  • pal.tamas@fidesz.hu
  • 06202941191
  • 7150 Bonyhád,
    Perczel utca 13.
  • 7200 Dombóvár,
    Teleki u. 7-9.
eseménynaptár