Potápi Árpád János

BonyhádPerczel utca 13.2. választókerület
2014 Jul. 10 14:18

Egy magyar világ és egy magyar ügy van

A Kárpát-medencei szakképzés lehet a következő év központi programja az óvodák, kisiskolák és a tehetséggondozás után - mondta Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerdán a Kárpát-haza Fejlesztési Fórumon, a Parlamentben.

Egy magyar világ és egy magyar ügy van


Azzal kapcsolatban, hogy a Kárpát-medencei szakképzés lehet a következő év központi programja, Potápi Árpád beszédében kiemelte: fontos, hogy a szakképzés területén meglévő Kárpát-medencei együttműködést még jobban összehangolják, a kapcsolatrendszert megerősítsék. Célként jelölte meg az elkövetkező négy évre a határon túli kis- és középvállalkozások megerősítését is.   
"Máig 640 ezren igényeltek állampolgárságot a világ minden részéről."
Az államtitkár értékelése szerint a nemzetpolitika a kormány sikeres területei közé tartozott az elmúlt négy évben, óriási sikereket értek el, és most a "finomhangolás", a kisebb területek felé fordulás következik. Ez legalább annyira nehéz lesz, mint az elmúlt négy évben volt, de a munkára mindenkire, határon túli civil és társadalmi szervezetekre, egyházakra is számítunk - hangsúlyozta.

Kitért arra is, hogy szimbolikus, egyúttal óriási jelentőségű jogszabályok születtek az elmúlt négy évben. Máig 640 ezren igényeltek állampolgárságot a világ minden részéről. Az igényléseket tekintve első helyen az erdélyiek állnak, őket követik a vajdasági magyarok. Több mint hatszázezren már állampolgársági esküt is tettek - jelezte. A jövőről szólva Potápi Árpád kiemelte: 2018-ig egymillió új magyar állampolgárról szeretnének beszélni. Arra számít, azok fognak állampolgársági esküt tenni, akik eddig nehezebben jelentkeztek. Mindent meg kell tenni, hogy számukra is biztosítsák ennek lehetőségét - mondta.  

Bővebben: http://www.fidesz.hu/hirek/2014-07-09/egy-magyar-vilag-es-egy-magyar-ugy-van/

Potápi Árpád János

Bonyhád, Perczel utca 13.
  • pal.tamas@fidesz.hu
  • 06202941191
  • 7150 Bonyhád,
    Perczel utca 13.
  • 7200 Dombóvár,
    Teleki u. 7-9.
eseménynaptár