Potápi Árpád János

BonyhádPerczel utca 13.2. választókerület
2014 Jun. 6 04:24

Potápi: Magyarország annál erősebb, minél erősebb a nemzeti összetartás

Az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának kormánypárti elnöke szerint Magyarország annál erősebb, minél erősebb a nemzeti összetartás. Potápi Árpád, a bizottság fideszes elnöke az MTI-hez szerdán, a nemzeti összetartozás napja alkalmából eljuttatott közleményében kiemelte: negyedik éve tartanak megemlékezéseket, és ennek köszönhetően ma már a külhoni magyarság a nemzet elválaszthatatlan része.

Hozzátette: ezt idén először - mint minden más a nemzethez tartozó választópolgár - a demokratikus választáson való részvétellel is kifejezhették a külhoni magyarok.

Potápi szerint a nemzeti összetartozás ereje egyre nő, és ez az erő nem csak ezen a napon, hanem az év minden napján számos helyzeten át segíti a magyarságot.

Egyre többen hisznek abban, hogy a magyarság, a szomszédos nemzetek és Európa megerősödéséhez is a kölcsönös megértésre, a kölcsönös tiszteletre és összefogásra van szükség - fogalmazott, rámutatva: a nemzeti emlékezés a magyarság jövője iránti felelősség felismerése mellett mindig lehetőséget ad arra is, hogy a nemzet megújuljon.

A magyar nemzet ma már sem az emlékezést, sem a megújulást nem mulasztja el, mert mindannyian érezzük, hogy szükség van erre ahhoz, hogy végleg lezárjunk egy kudarcokkal teli, reménytelen korszakot, annak összes szereplőjével együtt - közölte Potápi Árpád.

Hangsúlyozta: az ország teljesítménye igazolja, hogy Magyarország annál erősebb, minél erősebb a nemzeti összetartás, "minél bátrabbak vagyunk megújulni és kiállni a nemzeti érdekeink mellett".

A témában az ECHO TV-ben készült interjú itt megtekinthető: http://www.echotv.hu/napi-aktualis-ez-a-dontes-tragikus-es-felfoghatatlan-volt

Potápi Árpád János

Bonyhád, Perczel utca 13.
  • pal.tamas@fidesz.hu
  • 06202941191
  • 7150 Bonyhád,
    Perczel utca 13.
  • 7200 Dombóvár,
    Teleki u. 7-9.
eseménynaptár